Een reactie op “Eerste blogbericht

 1. HEXAQUADRONE KLAAR OM CHINESE LANDBOUWDRONES TE VERMARKTEN
  PAUL HUYSMANS24 SEPTEMBER 2018 Madeinkempen.be
  Hexaquadrone uit Lichtaart ontvangt deze week een team van het Chinese TTA, producent van landbouwdrones, dat uitleg en demonstraties komt geven. Het Kempense bedrijf verkoopt drones voor professioneel gebruik en is invoerder van TTA, de grootste fabrikant van landbouwdrones.

  Hexaquadrone werd twee jaar geleden opgericht door Michel Ratiau. “Ik was ouder dan 50 en ondanks meer dan 200 sollicitaties werd ik nergens aangenomen. Toen heb ik beslist om mijn eigen zaak te beginnen, met de hulp van het Starterslabo (dat beginnende ondernemers helpt een businessplan op te stellen, red).” Ondertussen steekt ook Michels zoon Mike een handje toe.

  Verouderde wetgeving
  Fotografen, architecten, landbouwers,… Voor professionele drones kunnen zij terecht in Lichtaart. Hoewel het voor die laatste categorie momenteel nog wat onduidelijk is. “Er is een grote vraag naar drones maar we merken ook een grote terughoudendheid. De wetgeving dateert nog van 100 jaar geleden en sluit niet aan bij de praktijk. Zo mogen landbouwers niet sproeien met drones.”

  In september zou er een nieuwe Europese wetgeving komen, maar die laat nog op zich wachten. “Wij zijn in elk geval klaar wanneer het zover komt. In Vlaanderen zijn twee merken landbouw drones beschikbaar, wij zijn verdeler van het Chinese TTA. Jaarlijks komt een fabrieksteam langs om het concept aan te passen aan de klanten. Op u vraag zorgen we voor een demonstratie en informatie geven. Dat gaat om professionelen, particulieren maar ook de landbouwafdeling van Thomas More Geel heeft al interesse getoond.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s